Overzicht publicaties | Publicaties 2012 – 2015

Publicaties 2012 – 2015

Op verzoek van De Ambrassade (Vlaams bureau voor jonge zaken) leverde Letty Ranshuysen een uitgebreide bijdrage aan een publicatie over kunsteducatie, waarin ze in gaat op het hoe en waarom van kwalitatief onderzoek naar kunstbeleving door kinderen.
Mik niet te hoog, maar vooral ook niet te laag

In opdracht van het Dordrechts Museum evalueerde Letty Ranshuysen de succesvolle expositie
Willem II – Kunstkoning.
Evaluatie Willem II-Kunstkoning

Naar aanleiding van bezoek aan diverse wereldmuziekfestivals in het buitenland analyseert Letty Ranshuysen in het vakblad MMNieuws welke factoren zo'n nichefestival succesvol maken. Belangrijk is in ieder geval dat deze festivals zowel 'verstilde aandacht' als 'gezamenlijke extase' bevorderen. De kracht van nichefestivals

De Groene Amsterdammer citeert diverse uitspraken van Letty Ranshuysen over de noodzaak van nieuwe presentatievormen in moderne kunstmusea (Groene Amsterdammer 27-3-2013).

Anna Elffers deed publieksonderzoek bij Museum Minutes, een expositie waarbij is geëxperimenteerd met presentatiemethoden om publiek langer en intensiever naar kunst te laten kijken. Letty Ranshuysen was als adviseur bij dit onderzoek betrokken. Dit onderzoek toont aan dat het museumpubliek uiteenlopende behoeften kent, waar kunstmusea veel beter op in zouden kunnen spelen dan nu vaak het geval is.
Rapportage publieksonderzoek Museum Minutes